ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ 17.06.2016. УСВОЈИЛА ПРЕДЛОГ КОЛЕКТИВНОГ УГОВОРА ЈП ЕТВ

Обавештавамо наше чланове ,као  и све запослене у ЈП ЕТВ ,да је  Влада Републике Србије 17.06.2016. усвојила Предлог Колективног уговора ЈП ЕТВ .
    Озбиљан рад и вишегодишњи напори нашег  репрезентативног синдиката ССЕТВ  добили су ,најзад , сатисфакцију овим актом Владе Републике Србије .  Пут до доношења овог акта ,од животног значаја за наше предузеће , као што знате , био је дуг и пун разних препрека : врло тешких ,тешких и мање тешких , али основна и најтежа препрека , највећи проблем, био је нови закон о  раду који је ступио на снагу у току израде и усаглашавања текста  Колективног уговора још на нивоу нашег предузећа , а који нам је у многоме везао руке и спутао нас у намерама да направимо Колективни уговор што повољнији за запослене  у нашем предузећу. Као што је познато  , нови закон о раду Републике Србије , донет уз уважавање  тенденција из ЕУ (којој тежимо) је у односу на претходни , врло рестриктиван  што се тиче радничких права и веома нам је сузио маневарски простор у нашим намерама да направимо Колективни уговор што повољнији за све нас који живимо од свог рада , тако да  овај Колекетивни уговор ЈП ЕТВ  који је управо усвојила Влада  , представља  оптимум  који смо могли постићи у овом условима.
     Све проблеме , који су током усаглашавања искрсавали ,  морали смо савладавати у ходу  ,самостално или уз несебичну врхунску стручну помоћ  правног експерта из централе нашег Синдиката , господина Милана Куке , којем се овом приликом посебно захваљујемо . Такође , захваљујемо се и свим члановима нашег синдиката ССЕТВ  који су поред редовних радних обавеза нашли времена , енергије и воље да својим предлозима допринесу унапређењу коначног текста Колективног уговора ЈП ЕТВ.

За почетак на овај начин смо добили кроз колективни уговор и модерну организацију технике  ЈП ЕТВ. Сличне организације рада имају најнапредније и највеће светске телекомуникационе компаније.Ми смо њихов модел прилагодили условима који су тренутно у Србији и на тај начин направили једну знатно бољу структуру запослених. Наравно тај процес је тек у повоју, али како време буде одмицало видећемо предности и мане новог система и у складу са резултатима  кориговаћемо исте.  Будући начин рада треба да нам омогући опстанак на телекомуникационом тржишту, да клијенти и крајњи корисници буду задовољни нашим услугама и да изградимо поверење које ће нас све заједно повезати у јединствен систем.

Признавањем права на специфичности рада и усвајањем колективног уговора Влада Србије је показала да има респект према нашој фирми и да нас сврстава у ред најуспешнијих фирми у Србији.
На нама је да се потврдимо кроз ефикасан рад и професинализам и да на тај начин стекнемо још већи углед у Србији. Тиме би у будућности стекли  веће привилегије од стране предстваника Владе Србије, које поједине реномиране фирме у Србији већ имају.
Савременом организацијом треба да будемо и пример  у Србији успешног пословања и функционисања. Кроз тај рад надамо се у будућности наравно и већим примањима и бољем животу у јако тешким условима који су данас у Србији.

Још једном честитамо свим запосленима усвајање колективног уговора које треба да нам буде одскочна даска за даљи напредак и наравно како кажу наши  експерти из Савеза: то је  једини пут  којим се штите права радника и дефинише њихов рад.