ОДРЖАНА ПРВА ВАНРЕДНА СЕДНИЦА ГОСС-А РАДНИКА ПРЕДШКОЛСКОГ ВАСПИТАЊА И ОБРАЗОВАЊА БЕОГРАДА

Након избора новог руководства на Конститутивној седници Градског одбора Самосталног синдиката радника предшколског васпитања и образовања Београда (15.01.2020.г.), где је за председника изабрана ВЕСНА ЈАЊИЋ, ПУ „Стари град“, а за секретара ИВАНКА БУГАРИН, ПУ „Савски венац“, одржана је Прва седница Градског одбора.

Поред чланова Градског одбора присуствовали су сви председници Синдикалних организација из ПУ Београда.

На дневном реду биле су информације са састанка Секретаријата за образовање и дечју заштиту и спровођење иницијативе о запошљавању, које је покренула Влада РС.

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ОДБОРА САМОСТАЛНОГ СИНДИКАТА ПРЕДШКОЛСКОГ ВАСПИТАЊА И ОБРАЗОВАЊА БЕОГРАДА

DSC01350    Разматране су активности и овог Одбора и Преговарачке групе за израду новог Посебног колективног уговора за предшколске установе Београда. Предложена решења и измене представљају побољшање услова рада и социјално – материјалног положаја запослених у овој делатности у Београду.

Такође, ради се на обезбеђењу средстава у износу од 9.600 динара за куповину новогодишњих пакетића за децу запослених.

ОДРЖАН САСТАНАК ГРАДСКОГ ОДБОРА САМОСТАЛНОГ СИНДИКАТА ПРЕДШКОЛСКОГ ВАСПИТАЊА И ОБРАЗОВАЊА БЕОГРАДА

Због непризнавања VII степена стручне спреме једном броју васпитача, у Савезу самосталних синдиката Београда, одржан је састанак на којем су поред чланова Градског одбора и представника васпитача са VII степеном школске спреме из ПУ Београда присуствовали, потпредседник ВССС Београда Драган Тодоровић и председник РОС-а предшколског вапитања и образовања Љиљана Киковић.
    Закључено је  да руководство ГОСС-а настави преговоре са надлежним Секретаријатом, а РОСС са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, како би се нашло решење да се овај проблем превазиђе.
    Формирана је и Радна група која ће ићи на преговоре у Секретаријат.
    Такође, је скренута пажња да се убудуће остварује боља комуникација између чланова и председника Синдикалне организације, јер је то прва спона у решавању проблема.