СЕДНИЦА ПРЕДСЕДНИШТВА САВЕЗА САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА БЕОГРАДА

ПРЕДСЕДНИШТВО САВЕЗА САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА БЕОГРАДА
На седници одржаној 7.02. 2017. године разматрало је:

-    Извештај о раду Фонда за солидарну материјалну помоћ члановима Савеза самосталних синдиката Београда у 2016. години,
-    Предлог Оријентационог плана рада Председништва и Већа Савеза самосталних синдиката Београда за 2017. годину,
-    Предлог Правила о раду Секције младих Савеза самосталних синдиката Београда,
-    Доношење Одлуке о  Организовању Радничко – спортских игара Београда у 2017. години,
-    Извештај о годишњем попису имовине и обавеза Савеза самосталних синдиката Београда за 2016. годину,
-    Финансијски план прихода и расхода Савеза самосталних синдиката Београда за 2017. годину.

У складу са Правилником и у зависности од степена материјално – социјалне угрожености, као и од тежине болести чланова Синдиката или чланова њихових најужих породица Управни одбор Фонда додељивао је материјалне помоћи члановима Савеза самосталних синдиката који су се обратили.
Основни и трајни задатак Савеза самосталних синдиката Београда у 2017. години биће ангажовање на још ефикаснијој заштити, остваривању и унапређењу права запослених и њихов материјални, социјални и друштвени положај. Посебна пажња посветиће се примени радно - социјалног законодавства и изменама у њему, а у циљу остваривања и заштите права из рада и по основу рада путем остваривања колективних уговора и социјалних програма. Врло важна активност биће даље остваривање и унапређење социјалног дијалога у Граду Београду и формирање Социјално – економских савета и на нивоу градских општина. Такође, важан задатак биће активност на омасовљењу чланства и новом учлањавању.
Секција младих  формирана је у Савезу самосталних синдиката Београда са задатком да афирмише рад синдикалног организовања код младих, доприноси њиховом учлањавању и укључивању у активности ССС Београда, да прати положај и остваривање права младих, пре свега на заштити економских, социјалних и професионалних интереса и друштвеног положаја младих у складу са Уставом, законима и ратификованим међународним конвенцијама,
Традиционалне XXXVI по реду Радничко – спортске игре Београда одржаће се у периоду од 20. до 25. јуна 2017. године у Кладову – Хотел „Ђердап“.
Председништво Савеза самосталних синдиката Београда усвојило је, у складу са Законом о рачуноводству и Правилника о начину и роковима вршења пописа Извештај о годишњем попису имовине и обавеза Савеза самосталних синдиката Београда за 2016. годину, као и Финансијски план прихода и расхода за 2017. годину.