ОДРЖАНА СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ОДБОРА СИНДИКАТА ЗАПОСЛЕНИХ У ЗДРАВСТВУ И СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ БЕОГРАДА

Председник овог Одбора Прим. Радмила Обреновић изразила је задовољство  резултатима у овој години.
    Постигнуто је да топли оброк и регрес не буду више садржани у коефицијенту којим се одређује плата запослених. Ова одредба је садржана у Закону о систему плата у јавним службама, на шта се значајно утицало и кроз протесте и преговоре допринело да се уграде решења из Закона о раду. Повећана је основица за обрачун плата. У најави је другачији обрачун зарада и напуштања досадашњег система обрачуна плата, у складу са Уредбом.
    Велика пажња посвећује се сталном усавршавању синдикалних активиста кроз разне облике семинара а „Синдикална школа“ се традиционално одржава најмање једном годишње.
    У времену које предстоји Синдикат мора енергично да се укључи у дефинисање одредби Закона о здравственој заштити и здравственом осигурању, као и у измене Закона о коморама. Такође, предстоји велики рад на изради секторских закона у овој делатности који ће омогућити пуну примену Закона о систему плата у јавним службама.
    Предстојећа година биће преломна за систем здравства и социјалне заштите али је изражена вера у синдикалну моћ којом се могу пробити све баријере на путу социјалног дијалога и синдикалне борбе.