ОДРЖАНА ВИДЕО КОНФЕРЕНЦИЈА СА КОЛЕГАМА ИЗ РИМА

IMG 20200715 112926У среду 15.07.2020. године одржана је видео конференција са колегама из синдиката УИЛ ( Италијански синдикат рада ) из Рима, регија Лацио. Конференцији су присуствовали председник Савеза самосталних синдиката Београда Драган Тодоровић и секретар Савеза самосталних синдиката Београда Жељко Каралејић са једне стране и Алберто Цивика генерални секретар УИЛ-а за регију Лацио, Рим, затим Кармело Престилео организациони секретар УИЛ-а и Анђело Паљара организатор синдикалног образовања УИЛ-а.

У срдачном и пријатељском разговору разменили смо информације о стању у Београду и Риму у току пандемије. И један и друга страна изразила је забринутост због великог броја заражених са надом да ће тај број стагнирати у будућем периоду.

IMG 20200715 112957Послали смо честитку Пиерпаолу Бомбардиерију на избору за генералног секретара УИЛ-а, са којим смо имали разговор током наше посете Риму у октобру 2019. године.

Алберто Цивика нам је понудио помоћ у маскама и средствима за дезинфекцију, на шта смо се захвалили, јер у овом тренутку немамо потребе за истим, али ћемо им се обратити у случају потребе.

Договорен је наставак сарадње између УИЛ-а и Савеза самосталних синдиката Београда за јесен, а у зависности од тока пандемије размотрићемо да ли ће то бити састанак у Београду или као и сада путем видео конференције.