ЉУБИСАВ ОРБОВИЋ ПОНОВО ИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЕДНИКА СССС

orbovicДелегати 16. Конгреса Савеза самосталних синдиката Србије, великом већином гласова, изабрали су данас Љубисава Орбовића за председника Савеза у наредном петогодишњем периоду.

Захваливши се на указаном поверењу да поново буде на челу „највеће и најбоље синдикалне централе, не само у Србији, већ на Балкану“, Орбовић је рекао да је добио част и обавезу да настави борбу за већа права и бољи животни стандард запослених, али и да спроведе активности на организационој реформи Савеза и јачању његове улоге у друштву.

„Хвала вам, не што сте гласали за мене, већ што сте имали храбрости да, упркос опасности од корона вируса, данас дођете како би завршили наше изборне активности“.

„Поред борбе за здравље и животе наших чланова и свих грађана Србије, као и на опоравку наше привреде, очекује нас и да порадимо на нашој организацији, како би се поштовала правила игре и како би се Статут Савеза поштовао у потпуности“.

„Врло брзо ћемо почети рад на мењају нашег статута, али и сви ми морамо да се мењамо“, рекао је Орбовић, додавши да ни проблеми који су се дешавали током избора у синдикатима не би више смели да се догоде.

„Све те промене морају да буду у интересу нашег чланства и свих нас“, закључио је Орбовић.