ЉУБИСАВ ОРБОВИЋ ПОНОВО ИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЕДНИКА СССС

Делегати 15. Конгреса Савеза самосталних синдиката Србије, великом већином гласова, изабрали су данас Љубисава Орбовића за председника Савеза у наредном петогодишњем периоду.
Поред досадашњег председника Орбовића, кандидати за председника Савеза били су и Драган Зарубица и Југослав Ристић.
Захваливши се на указаном поверењу да поново буде на челу највеће синдикалне централе у Србији, Орбовић је рекао да је добио част и обавезу да настави успешно започете активности на организационој реформи Савеза и јачању његове улоге у друштву.
„Желим свима нама пуно успеха, снаге и енергије, и позивам вас да будемо јединствени, како би се сви заједно ангажовали за боље сутра и наставили да се боримо за наше чланство и све раднике“.
Орбовић се захвалио делегатима што су допринели да рад Конгреса буде достојанствен, чиме је још једанпут показана величина, снага и озбиљност организације.
На Когресу су изабрани и Надзорни и Статутарни одбор и усвојена документа Конгреса, међу којима Програм Савеза и 11 резолуција.
Конгрес је усвојио и нови Статут СССС. Верификовани су и нови чланови Већа. Једном броју чланова Већа који су отишли у пензију, у знак захвалности за њихов дугогодишњи синдикални рад, додељена су признања Савеза и пригодни поклони.
Такође, уручена су и признања Савеза „27. април“.