САОПШТЕЊЕ САВЕЗА ПОВОДОМ ПРЕДСТОЈЕЋИХ ИЗБОРА

Чланови Већа Савеза самосталних синдиката Србије су, поштујући Статут СССС, на седници одржаној 15. марта 2016. године једногласно усвојили одлуку, у којој недвосмислено стоји да се СССС ни на који начин неће укључивати у актуелну предизборну кампању.
У Одлуци је, такође, јасно наглашено поштовање права сваког појединца и члана СССС да 24. априла гласа у складу са личним убеђењима и проценама, као и право сваке партије да, поштујући демократске принципе и моралне кодексе, води предизборну кампању.
Нажалост, и поред донете и обавезујуће одлуке највишег органа СССС, протеклих дана се појединци и групе, злоупотребљавајући знак и име Савеза, јавно политички опредељују и уз то упућују позиве и сугеришу грађанима опредељење на изборима.
СССС оштро осуђује овакве иступе и сугерише таквим појединцима да властите политичке амбиције остварују нудећи конкретне програме и легитимним путем за њихово промовисање, никако злоупотребом радничке организације, чији ће сваки члан, самостално, донети одлуку 24. априла.