ПРВОМАЈСКИ ПРОТЕСТ У ЛЕСКОВЦУ

Под слоганом "Наш је став поштујте Устав" у Лесковцу је одржан првомајски протест Савеза самосталних синдиката Србије. Учесници протеста окупили су се на градском тргу у Лесковцу, одакле су организовано кренули ка фабрици "Јура" Савез самосталних синдиката Београда учествовао је у протесту. Пар стотина наших чланова данас је било у Лесковцу да дају подршку колегама у фабрици "Јура".

Председник Орбовић је поручио радницима "Јуре" да нису сами и да је највећа синдикална централа уз њих и да ће се снажно и организовано, свим правним и другим средствима , борити против експлоатације и дискриминације.

Председник Тодоровић је у обраћању учесницима протеста истакао да "Када говоримо о кршењу права радника, налазимо се испред "Јуре", компаније која је најгори пример непоштовања радничких права, компаније која не поштује законске прописе Републике Србије, компаније која не дозвољава синдикално организовање и зато, нема бољег места у Србији где бисмо одржали овај првомајски протест од овог испред "Јуре". Зато смо данас овде. Дошли смо да кажемо доста је! Више нећемо да ћутимо и толеришемо кршење права радника. Од државе Србије захтевамо да заштити права и достојанство радника!"

Менаџменту ове јужнокорејске компаније, симболично је на капији остављен Устав и Закон о раду.