ПРВОМАЈСКА ПОРУКА РАДНИЦИМА СРБИЈЕ

prvimaj16Ове године, 1. Мај - Међународни празник рада, обележавамо у дану када већина православних верника прославља Ускрс, највећи хришћански празник, празник којим се слави Исусов повратак у живот.
Ускрс је празник победе живота, Први мај - дан радничке и синдикалне борбе.
И један и други су симбол страдања, визије и борбе за бољи, лепши, праведнији, слободнији и хуманији свет.
Претходних деценија и година, Савез самосталних синдиката Србије позивао је и организовао провомајска протестна окупљања и шетње, указујући на незадовољство запослених све мањим правима, све нижим зарадама и пензијама, опомињући да је незапосленост, посебно младих, огромна, са малим изгледима да пронађу достојан и сигуран посао.
Ове године вам поручујемо да на Ускрс, у недељу 1. маја, у духу вековне традиције, будете са својим најближима у кругу породице.
Данас не позивамо на окупљања и протесте, али упозоравамо да стотине хиљада радника страхује од отказа, од сталних смањења зарада, од одласка у пензију са ниским надокнадама, од спречавања синдикалног организовања...
Стижу нам увећани рачуни за режијске трошкове, увећане рате кредита, увећани износи за порез на имовину и све мање нам преостаје за достојанствен живот.
Стога ћемо наставити са борбом за социјално економски развој Србије, за отварање нових радних места и бољи стандард, за шансу да радници раде и зараде, достојанствено живе, да се поштују људска, радна и синдикална права.
Срећан Ускрс!
Живео Међународни празник рада!
САВЕЗ САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ