ОДРЖАНА ПРВА СЕДНИЦА СЕКЦИЈЕ МЛАДИХ САВЕЗА САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА БЕОГРАДА

У Савезу самосталних синдиката Београда одржана је прва седница Секције младих Савеза самосталних синдиката Београда.

Марко Перић председник Секције младих Савеза самосталних синдиката Београда, упознао је присутне са циљевима, задацима и организацији синдиката. Посебна пажња је посвећена месту младих у оквиру организације, као и о планираним активностима чији су носиоци чланови Секције младих Савеза самосталних синдиката Београда.

 

Млади синдикалци су били јединствени у ставу да је оснаживање сопствених капацитета једини начин којим се синдикати могу одбранити од актуелних и надолазећих искушења. У том смислу, од чланова Секције се очекује да активно и ефективно учествују како у синдикалном раду, тако и у свим сферама јавног живота, како би се ефикасније остварили специфични интереси младих и обезбедио бољи положај младих у друштву.

Такође, учесници су имали прилику да изнесу своје ставове, предлоге и идеје како да се што већи број младих укључи у синдикални рад и да предлажу нове активности, које ће бити основа при планирању активности Секције младих Савеза самосталних синдиката Београда за 2021. годину.

Чланове Секције младих поздравио је и председник Савеза самосталних синдиката Београда Драган Тодоровић, који је учесницима представио предности синдикалног организовања и чланства у синдикату и позвао их да се у већој мери укључе у синдикалне активности.