ДРАГАН ТОДОРОВИЋ ИЗАБРАН ЗА НОВОГ ПРЕДСЕДНИКА САВЕЗА САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА БЕОГРАДА

P2051548На Конференцији Савеза самосталних синдиката Београда, која је одржана 05.фебруара 2020.године, уз присуство великог броја гостију, председника ССС Србије Љубисава Орбовића, секретара ВССС Србије Зорана Михајловића, потпредседника ВССС Србије и председника РОС-а управе и правосуђа Његоша Потежице, који је био задужен за спровођење избора у ССС Београда, председника републичких одбора самосталних синдиката, председника Савеза самосталних синдиката територије Војводине, Новог Сада и Ниша, као и других гостију, изабран је нови председник Савеза самосталних синдиката Београда за наредни мандатни период 2020-2025.године – ДРАГАН ТОДОРОВИЋ.

У свом обраћању новоизабрани председник се захвалио на указаном поверењу и истакао да ће настојати да Савез самосталних синдиката Београда, који има свој имиџ и своје специфичности као организација главног Града у оквиру ССС Србије, наставити тим путем, својим конструктивним приступом и решењима и убудуће.

Оно што види као приоритет у новом мандатном периоду и за шта ће се залагати је пре свега, јачање капацитета Синдиката; позиције Синдиката у реалном сектору; едукације; улоге младих – кроз активности секције младих.

Такође, захвалио се досадашњем председнику ССС Београда -Томиславу Бановићу и подржао његово излагање, а посебну констатацију „да је снага Синдиката у његовом јединству“. Зато ће се трудити да јача то јединство и да сви у оквиру Савеза самосталних синдиката Београда увек имају на уму да им је циљ идентичан.

„Желео бих да у наредном периоду наступамо снажније, одлучније и солидарније“, истакао је Драган Тодоровић.

Скупу су се обратио председник ССС Србије Љубисав Орбовић и пожелео успешан рад, истакавши да данас није лако бити члан Синдиката, да су присутне честе појаве шиканирања синдикалних активиста, али упркос томе, ССС Србије не дозвољава да се дестабилизује.