ГРАДОНАЧЕЛНИК ГРАДА БЕОГРАДА СИНИША МАЛИ У ПОСЕТИ САВЕЗУ САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА БЕОГРАДА

У оквиру социјалног дијалога и добре праксе која је успостављена између Савеза самосталних синдиката Београда и Скупштине Града Београда данас је, на проширеној седници Председништва Савеза самосталних синдиката Београда, присуствовао Градоначелник Града Београда – Синиша Мали и помоћник Градоначелника Борко Милосављевић, који је и председавајући Социјално – економског савета Београда.
    У  оквиру теме: „Социјални дијалог у Граду Београду“ вођен је отворен и конструктиван разговор о актуелним дешавањима и проблемима у предузећима и установама у Граду Београду.
    Циљ састанка је јачање социјалног дијалога на нивоу Града, као и сарадња између гранских синдиката и надлежних Секретаријата.
    Председник Савеза самосталних синдиката Београда захвалио је Градоначелнику на његовој посети и истакао да је ово први случај у последњих 15 година да први човек Београда буде у Синдикату Београда.
    Такође је изразио задовољство што предузећа и установе, које су под ингеренцијом Скупштине Града,  функционишу на добар начин.
    Изражено је обострано задовољство, како Градоначелника Града Београда, тако и председника Савеза самосталних синдиката Београда, што Социјално – економски савет на нивоу Града Београда функционише и што се на њему  разматрају и решавају многа битна питања.
    Градоначелник је изразио задовољство и поносан је што је Град Београд потписник Колективних уговора, што значи да штити права запослених али у исто време зна тачне обавезе, како запослених тако и послодаваца.
    Закључак је да социјални дијалог нема алтернативе и да се настави досадашња сарадња. Такође, договорен је следећи састанак код Градоначелника у Скупштини Града Београда.