XVI КОНГРЕС СССС ЗАВРШИО РАД

krajИзбором председника, чланова органа и усвојеним документима, XVI Конгрес Савеза самосталних синдиката Србије данас поподне је завршио са радом.

Са Конгреса, којем је присуствовало 296 делегата, као и бројни гости из земље и иностранства, упућена је заједничка порука ИСКУСТВО СА НАМА, БУДУЋНОСТ ПРЕД НАМА.

За председника Савеза је поново изабран Љубисав Орбовић, који ће и у наредном петогодишњем периоду предводити организацију.

На конгресу је усвојен Извештај о раду СССС, извештаји Надзорног и Статутарног одбора СССС између два конгреса, верификован избор нових чланова Већа СССС и изабрани чланови Надзорног и Статутарног одбора Савеза.

Усвојена су конгресна документа – Програм СССС, седам резолуција и две декларације.

Делегати су усвојили пречишћен текст Статута СССС, а дата је и разрешница досадашњим члановима Већа, Надзорног и Статутарног одбора СССС.

Једном броју чланова Већа који су отишли у пензију, у знак захвалности за њихов дугогодишњи синдикални рад, доделјена су признања Савеза и уручени пригодни поклони.

Такође, уручена су и признања Савеза „27. април“. Овогодишњи добитници признања су Радомир Стевић и Савез самосталних синдиката за град Ниш.

Делегати су, минутом ћутања, одали почаст колегама који су преминули у периоду између два конгреса.