ОБЕЛЕЖЕН ДАН КОМУНАЛНЕ ДЕЛАТНОСТИ БЕОГРАДА

1 1     У суботу, 07.9.2019.године  обележен је Дан комуналне делатности Београда који је проглашен од стране  Скупштине града Београда, а  иницијатива је потекла  од Самосталног синдиката комуналаца Београда, још пре 4 године.
    У будуће, Дан комуналне делатности  обележаваће се  сваке године прве суботе у септембру  а тенденција је  да се ово интернационализује  и да се обележава широм света.
    Испред Скупштине града Београда  постаљени су штандови комуналних предузећа  и нека привредна возила која су дефиловала  од Цветкове пијаце,  Булеваром краља Александра, преко Славије до платоа Скупштине града Београда.  На тај начин презентована је улога  и значај комуналног система  и свих запослених у овој делатности у Београду.
Скупу се обратио Горан Весић, заменик градоначелника   Града Београда и  Александар Радојевић, председник Самосталног  синдиката  комуналаца Београда.
    На платоу  је организовано такмичење у неким спортским дисциплинама а додељена су  и признања  за спортске игре  одржане  у претходној недељи.