ПРВОМАЈСКИМ ПРОТЕСТОМ ПОД ПАРОЛОМ „ВЕЋЕ ПЛАТЕ ЗА ОПСТАНАК И ОСТАНАК“

ОБЕЛЕЖЕН ПРВИ МАЈ МЕЂУНАРОДНИ ПРАЗНИК РАДА


    У организацији Савеза самосталних синдиката Србије и Уједињених гранских синдиката „Независност“, одржан је данас заједнички Протест.

    Скуп је почео у 12,00 сати на Тргу Николе Пашића, а затим је настављен протестном шетњом до Трга Славија, где је положено цвеће на споменик Димитрија Туцовића.

    Са скупа на којем су се обратили Љубисав Орбовић, председник Савеза самосталног синдиката Србије и Зоран Стојиљковић, председник УГС „Независност“, послата је порука са жељом за бољи и правичнији свет, одбрану права радника, за веће плате, за више радних места, за опстанак и бољу перспективу младих. Зато је и основна парола oвогодишњег Првомајског скупа „Веће плате – за опстанак и останак“.

Са Првомајског скупа Синдикалци поручују:

Да се престане са промовисањем Србије као земље јефтине радне снаге.

Да се никада нећемо одрећи циљева Синдиката о изградњи солидарног и социјално праведног друштва.

Да ће захтеви Синдиката увек бити у интересу радника, пензионера, младих, незапослених – у интересу напретка Србије.

Да ћемо наставити са борбом за јачање институција демократског друштва.

Да нећемо  бежати од одговорности да се укључимо у све облике трипартитних консултација при изради законских решења или јавних политика.

Да је за нас несигуран рад и флексибилизација која ту несигурност повећава, неприхватљив и да свако ново радно место треба да буде уговорено, безбедно и плаћено.

Да ћемо стално и систематски улагати у јачање својих капацитета и капацитета чланства, увек спремни на дијалог али не одступајући од права на штрајк и протест.

БУДУЋНОСТ СИНДИКАТА ЈЕ НЕОДВОЈИВА ОД БУДУЋНОСТИ СРБИЈЕ