ИНФОРМАЦИЈА О ОДРЖАНИМ 37. РАДНИЧКО-СПОРТСКИМ ИГРАМА БЕОГРАДА У 2018. ГОДИНИ

    Традиционалне Радничко-спортске игре Београда, 37. по реду, одржане су на Борском језеру у хотелу „Језеро“, од  05 до 10. јуна 2018.године. Учествовало је 142 такмичара из девет синдикалних организација, различитих грана и делатности. Ради организационо-техничких припрема формиран је Организациони одбор који су сачињавали представници синдикалних организација са највећим бројем учесника, а председник Одбора био је потпредседник ВССС Београда, Драган Тодоровић.

Такмичење се одвијало у више спортских дисциплина: мали фудбал, баскет, шутирање тројки, одбојка, пливање, стони тенис, надвлачење конопца, шах, стрељаштво, бацање камена с рамена, скок у даљ, бацање плочице, пикадо и куглање. Победничким екипама и најбољим појединцима додељени су пехари и дипломе. Значајне резултате постигле су екипе и појединци из предшколских установа Београда, Градске општине Вождовац, Икарбус-а АД, Радио телевизије Србије, ЈКП „Јавног осветљења“, ЈАТ кетеринга,  Градске општине Врачар и Емисионе технике. Апсолутни победник је и АД „Имлек“ који је имао и најбољег такмичара појединца, а диплома за фер-плеј додељена је такмичару из „Икарбус“-а АД.

И овогодишња традиционална манифестација, чији је циљ окупљање запослених ради развијања физичке културе и рекреације, као и размена искустава из синдикалног рада, али и међусобно упознавање и дружење, врло је успешно реализована и учесници игара изразили су  велико задовољство.

Показало се да такмичарски дух,  дружење и заједништво немају границе и да су ове игре, место где се црпи енергија и допуњује снага која је потребна, како би се превазишле тешкоће са којима се сусрећу синдикалци и запослени.

Међутим, ове године и поред благовремено извршених припрема организације, број учесника се такође смањио, а разлози су, пре свега, због све чешће немогућности одсуствовања са рада код приватних послодаваца, организовања више радничко-спортских игара у току године на гранском, републичком и градском нивоу, као и због лоше материјалне ситуације.


П о т п р е д с е д н и к
Драган Тодоровић, с.р.