ОДРЖАНА ЧЕТВРТА ЕДУКАТИВНА РАДИОНИЦА ЗА ПСИХОЛОШКО ОСНАЖИВАЊЕ ЗАПОСЛЕНИХ

psiistУ оквиру програма психолошког оснаживања запослених, у Савезу самосталних синдиката Београда, одржана је четврта по реду  психоедукативна радионица под називом „Вештине самопоуздане комуникације: конструктивна критика (прихватање, мотивисање и узајамно поштовање)“, на којој су учествовали представници Савеза Самосталних синдиката Београда.

Поред усвајања вештина које су од значаја за успостављање добрих међуљудских односа и квалитетне комуникације, учесници су кроз интерактиван рад разменили искуства, изнели проблеме са којима се сусрећу у синдикалном раду и међуљудској комуникацији у својим организацијама. Кроз интереакцију са другим учесницима и психолошким техникама које су им понуђене, подстакнута је динамика у постављању питања, пружању подршке, али и размишљању о стварима које су изречене.

Још једном се показало да је група јединствен вид подршке и да рад у групи доприноси да се чланови групе осећају схваћено, прихваћено и да нису једини који се суочавају са одређеном врстом проблема на радном месту.
Заједнички закључак са радионице је да људи у свакодневном животу немају честу прилику да дођу у сусрет са туђим, сличним осећањима, искуствима и проблемима, нити приуште себи могућност да им се повере и да на крају буду подржани и прихваћени.