ПРВИ МАЈ

Савез самосталних синдиката Србије је, различитим манифестацијама, обележио 1. мај у више градова Србије, где су код штандова на отвореном и на трговима, разговарали са грађанима о проблемима радника у Србији.

Скуп у Београду, у организацији Савеза самосталних синдиката Београда под називом "Удружимо се у борби за радничка права" одржан је на Ади Циганлији, где су са грађанима разговарали о значају чланства у синдикату, перспективама тржишта рада, пензијској политици, предлозима измена и допуна Закона о раду, као и заштити права радника.

"Ове године смо се одлучили за један мало другачији концепт обележавања Првог маја, неће бити те централне манифестације као што је раније било у Београду, већ ћемо по разним градовима Србије, у Београду, Крушевцу, Суботици разговарати са грађанима, да чујемо раднике који нису чланови нашег синдиката, како они виде ситуацију, шта су њихови проблеми, шта они оцењују као највеће проблеме и да им кажемо шта ми радимо и шта можемо да урадимо за њих", рекао је за Тањуг председник савеза самосталних синдиката Београда Драган Тодоровић.

Он је рекао да данас у Србији нема правих синдикалних протеста, него су то више окупљања на којима се предају предлози и активно учествује на њиховом решавању.

Додао је да ће овај дан завршити без славља и без роштиљања.